"Pełna identyfikowalność produktów rybnych w łańcuchu dostaw"

étape 01
Rozładunek ryb
Wyładowane z kutra ryby zostają oznakowane kodami identyfikującymi. Dzięki nim na każdym etapie łańcucha możliwe będzie zweryfikowanie pochodzenia ryby.

étape 02
Zakład wstępnej obróbki ryb
Z nabrzeża oznakowane ryby trafiają do położonego kilkaset metrów dalej zakladu wstępnej obróbki, gdzie zostają poddane procesom obróbczym zgodnie z otrzy- manymi zleceniami produkcyjnymi. Kod indentyfikaycyjny towarzyszy rybom podcza wszystkich etapów produkcji.

étape 03
Przygotowanie do wysyłki
Gotowe zlecenia otrzymują końcowy numer identyfikujący i zostają przygotowane do wysyłki. Po otrzymaniu przesyłki kupujący może przy pomocy urządzenia mobilnego smartfona bądź tableta oraz dostępowi do Internetu sprawdzić pochodzenie kupionych ryb.